• Subcribe to Our RSS Feed

Як «не потонути» під час сесії?

Дек 20, 2012 by     No Comments    Posted under: СТУДЕНТСЬКІ БАЛАЧКИ

Студентство — час проб і помилок, час новаторських ідей і найгучніших вечірок, нових друзів і цікавих зустрічей… всього того, що називається: є що згадати, та не має, чого дітям розповісти. Тільки ми можемо за останню ніч вивчити весь курс певного предмету перед іспитом чи написати курсову.

Істина — не знав, але згадав, теж діє для нас. Звичайно, у непере-вершеній винахідливості і непередбачених витівках пальму першості будь-хто віддасть студентам.
На підтвердження цього ряд цікавіших традицій з усього світу.

  1. Одного разу в Оксфордському університеті студент під час іспиту зажадав у викладача кухоль пива, пославшись на давню традицію вузу. Оскільки в XVIII столітті в університеті така традиція справді існувала, необхідну кухоль студенту подали. Але екзаменатор не залишився у боргу: він згадав про ще одну давньою традицією Оксфорда і оштрафував студента за те, що він з’явився на іспит без шпаги.
  2. У Єльському університеті (США) до сьогодні існує кумедна традиція. Студенти-старшокурсники охоче діляться конспектами зі своїми молодшими товаришами. За це останні повинні розплатитися, але не грошима. Тому, хто списав конспект, обводять очі зеленкою, після чого він змушений катати студента на спині протягом кількох годин.
  3. У медичних універси-тетах влаштовується знамените «багаття з лекцій». Новоспечені медики після складан-ня державних іспитів скидають всі свої лекції за роки навчан-ня у двір гуртожитку і спалюють у вогнищі, розміри якого реально вражають. Передбачається, що справжній лікар тримає знання в голові і конспекти вже нікому не допоможуть.
  4. Після успішної здачі сесії в багатьох університетах влаштовують катання на тазиках. Причому зі сходів. Але авторство традиції стійко зберігається за студентами МГТУ ім. Баумана (Росія). Там тазики прив’язують до бампера машини і «запускають» студента в дорогу, орда однокурсників всіляко підтримує, обливаючи шампанським, пивом і ще чимось алкогольним.
  5. У середовищі японських студентів сформувалася цікава традиція: вони беруть з собою на іспити шоколадку Kit Kat, яку вважають талісманом. Справа в тому, що вираз «обов’язково переможемо» («kitto katsu» на японській) співзвучний з назвою ласощів.
  6. Студенти Томського політехнічного університету (Росія) в день надходження розфарбовують чоботи пам’ятника Кірову (вибір кольорів дипломатичний — червоний або білий) і в простягнуту руку статуї вставляють святкову пляшку пива.
  7. В Єльському університеті взагалі організовують забіг голяка. Так студенти знімають стрес сесії та мають надію на успішну здачу сесії. До речі, у студентів КНТЕУ існує така ж традиція, яку вони втілюють у життя в парку Кіото.
  8. У багатьох західних університетах існує традиція «первісного крику» (англ. «The Primal Scream»). «Первісний крик» триває від п’яти до десяти хвилин: кожен волає, хто на що здатний. Вважається, що це знімає напругу сесії.
  9. У Прінстонському університеті (США) студенти здають письмові іспити за відсутності в аудиторії викладачів. Вся справа в «Кодексі чесності» — урочистої клятви, яку дають першокурсники. Відповідно до неї, студент, як порядна людина, зобов’язується не списувати.
  10. У наших студентів існує традиція звати халяву перед іспитом. Потрібно о 24:00 перед іспитом відкрити кватирку, відкрити заліковку і у вікно прокричати «халяво, прийди», після чого закрити вікно, покласти в заліковку цукру, перев’язати її резинкою і покласти в морозилку.

Всі ці традиції — невигадані, а справді діють, і це лише маленька частина невичерпного потенціалу студентів, в чому з кожним днем переконуєтесь, думаю, ви, викладачі та всі оточуючі.
Але вам моя порада — не втрачайте шанс: Киівський національний торговельно-економічнй університет — не тільки навчання, а й насичене громадське життя. Це Ради студентського самоврядування факультетів і університету, Наукове товариство студентів і молодих вчених, Центр розвитку кар’єри, барбекю, культурно-мистецький центр…, що може стати невід’ємною частиною вашого життя і подарувати море знань та вмінь, емоцій та почуттів, багато нових знайомих та друзів!!!

Автор: Світлана Пономаренко

Є що сказати? залиш коментар!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>