• Subcribe to Our RSS Feed

Кіото: столиця миру та спокою

Ноя 5, 2012 by     No Comments    Posted under: НАВКОЛО СВІТУ З КНТЕУ

Усі студенти КНТЕУ знають, що їхній улюблений університет знаходиться на вулиці Кіото, паралельно якій розташований однойменний парк японської садово-паркової культури.  Але не всі можуть похвалитися знаннями про історію цієї назви.

Перш за все потрібно зазначити, що Кіото – це не прізвище якоїсь видатної людини, яка своєю діяльністю заслужила, щоб її ім’ям було названо вулицю та парк, як спершу, напевно,  подумали першокурсники, що завітали на територію студмістечка. Насправді Кіото – це японське місто-побратим українського Києва, адже 7 вересня 1971 р. мери міст Києва і Кіото, виконуючи волевиявлення своїх мешканців, підписали декларацію про поріднення міст з метою зміцнення дружніх відносин двох держав, співробітництва в галузі політики, економіки, культури.

Ось декілька цікавих фактів про Кіото

  1. «Кіото» в перекладі з японської означає «столиця». Кіото –головна резиденція Імператорів (з 794 по 1869 рік), колишня японська столиця. Стара назва – Хейан-ке – «столиця миру і спокою».
  2. Кіото входить до п’ятірки найбільших міст Японії: площа становить близько 830 тисяч км ², населення – 1,5 млн чоловік (станом на 1 липня 2012 р.)
  3. Кіото — виключно урбаністічне, живе і молодіжне місто з масою розваг. Кіото вважається основним культурним центром Японії. В ньому зосереджено близько 20% всіх японських національних скарбів, у тому числі 300 синтоїстських святилищ і більше 1 700 буддійських храмів.
  4. Кіото увійшло в обмежене число міст, не потерпілих від атомних бомбардувань у ході Другої світової війни.
  5. Кіото вдалося зберегти атмосферу «старої Японії» набагато краще, ніж багатьом іншим містам. Старовинні вілли, палаци, древні святині і храми тут запросто сусідять із маленькими селами, що затишно розташувалися на схилах оточуючих місто пагорбів. Насолоджуючись дивовижним краєвидом, в Кіото також долучаєшся і до багатющого історичного минулого Японії. Археологічні знахідки свідчать про те, що перші поселення людей у цій місцевості з’явилися близько 10 тис. років до нашої ери.
  6. Основний дохід міста Кіото становить туризм. На півночі Кіото на півострові Танго займаються ловом риби і водними перевезеннями, а в центрі — сільським та лісовим господарствами. Штаб-квартира всесвітньо відомої компанії з виробництва комп’ютерних ігор Nintendo розташована в місті Кіото.
  7.  В Японії не прийнято залишати чайові, цим Ви можете образити людину. Ненароком забувати здачу теж не варто, все-одно наздоженуть і повернуть. Для іноземців часто вішають таблички з написами, що наші співробітники отримують гідну зарплату і не варто їх ображати чайовими.

Місцеві жителі кажуть: «Щоб дізнатися і зрозуміти Кіото, тут треба прожити все життя».

Є що сказати? залиш коментар!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>